BALKANSKI ŠAMPIONAT U DžET SKI-ju 2018 – 14 i 15.jul

BALKANSKI ŠAMPIONAT U DžET SKI-ju 2018

Džet Ski savez Srbije i Nautičko selo „Biser“, bili su domaćini još jednog takmičarskog vikenda.

Grad Beograd, sa svojom Opštinom Surčin, još jednom je dokazao da ima sve potrebne mogućnosti i znanje za organizaciju velikog međunarodnog takmičenja.

Dva dana za redom, Sava je na potezu između 36-og i 37-og kilometa bila uzburkana od mnoštva kategorija koje su obeležile ovogodišnji Evropski Kup u džet ski-ju.

Početak takmičenja je obeležen slikom koja je ostavljala bez daha, kada su svi učesnici takmičenja defilovali na vodi sa svojim nacionalnim zastavama, dok se g-đa Tanja Delić, direktorka JP za sport i rekreaciju Opštine Surčin, na obali obratila prisutnima, pozdravivši ih i poželevši im uspešno i bezbedno takmičenje.

Brojni posetioci su imali prilike da pored brzinskih trka, uživaju i u performansu Fistajlera i Flajbord šoua, koji su izvodili takmičari čije imena se nalaze na svim vodećim takmičenjima u svetu.

Brojne aplauze, zbog svog izuzetno atraktivnog nastupa, izmamili su akteri Fristajla iz Rumunije i Flajbord šoua iz Turske i sa Kipra, koji su u subotu 14. jula u večernjim satima, izvodili svoj performans u bazenu akvaparka i hotela „S-kluba“ iz Jakova, nakon čega je usledila neverovatna žurka u bazenu.

Takmičenje je posebno obeleženo izuzetnom dominacijom domaće takmičarke Jelene Marković, koja je u kategoriji Ranabout žene neke od takmičarki ostavila i za ceo krug iza sebe, dok je naša Sara Pokrajac završila na petoj poziciji.

Napeto je bilo i u ostalim kategorijama, zbog čega je bilo i ponovljnih startova, ali i situacija neverovatnih borbi za poziciju pri čemu je jasno do izražaja došlo znanje i umeće takmičara.

Izuzetnu spremnost su pokazali i takmičari iz Slovačke, koji su se bez greške smenjivali u različitim kategorijama i svojim iskustvom prisutne ostavljali bez daha u borbi za što boljom pozicijom.

– Veoma nam je drago što smo bili u prilici da održimo još jedno međunarodno takmičenje na nama dragoj lokaciji Nautičkog sela „Biser“ koja poseduje sve potrebne karakteristike za održavanje jednog takmčenja ovakvog ranga. Izuzetno smo zahalni Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, Skupštini grada Beograda – Sekretarijatu za sport i omladinu i JP za sport i rekreaciju Opštine Surčin, koji su stali iza nas prepoznavši važnost i sposobnosti našeg Saveza u organizaciji ovakve vrste takmičenja. Izuzetno smo zahvalni i rukovodstvu akvaparka „S-klub“ iz Jakova što su nam „otvorili vrata“ svojih bazena i omogućili posetiocima da po prvi put u Srbiji uživaju u neverovatnom spektaklu Flajbord i Fristajl šoua u bazenu.

Veliki odziv takmičara je bio i signal Evropskoj Džet Ski Asocijaciji koja je Džet Ski savezu Srbije već uputila dopis sa svim pohvalama za organizaciju takmičenja i sa pozivom da se započnu razgovori za organizaciju Evropskog šampionata u Srbiji 2019. godine, tako da će se prvi sastanak održati u Belgiji po završetku takmičarske sezone kod nas, izjavio je Veljko Šukalo, Predsednik Džet Ski saveza Srbije.

Pozicije po kategorija zauzeli su:

Ranabaut žene

1. Jelena Marković Srbija

2. Nora Marikovec Slovačka

3. Melinda Pauš Mađarska

Ski džentlmen

1. Viktor Hovorka Slovačka

2. Atila Šćep Slovačka

3. Kristian Kučkta Slovačka

Ranabaut GP 1

1. Lajoš Komonji Mađarska

2. Aleksis Zahariov Kipar

3. Mario Mihalev Bugarska

Ranabaut GP 4

1. Atila Futo Mađarska

2. Fabio Inkorvalja Srbija

3. Nikos Mezitis Grčka

Ski GP 1

1. Atila Šćep Slovačka

2. Alekksander Petrov Bugarska

3. Mario Mihalev Bugarska

Ranabaut Novajs Stok

1. Aleksander Petrov Bugarska

2. Valeri Mihalev Bugarska

3. Kristin Busket Italija

Ranabaut džentlmen GP 1

1. Mario Mihalev Bugarska

2. Lajoš Komonji Mađarska

3. Nikos Mezitis Grčka

Kavasaki Kup Novajs Ranabaut

1. Aleksander Petrov Bugarska

2. Atila Futo Mađarska

3. Kristian Kutčka Slovačka

Fristajl

1. Daniel Deliman Rumunija

2. Marsel Butuza Rumunija

3. Vasil Sekosan Rumunija

Flajbord

1. Ali Komšusu Turska

2. Petra Vijnker Kipar

3. Andreas Erotokritou Kipar